Чорний день Москви: Трамп таки підписав військовий бюджет США з якісно новою збройною допомогою Україні та "драконівськими санкціями" проти "Північного потоку-2"

На військову допомогу Україні передбачає поставки крилатих ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет, коштів для Києва асигновано $50 млн більше, ніж було закладено в бюджеті на 2019 рік.

Президент США Дональд Трамп зробив крок, якого так боялися підрядники газопроводу «Північний потік-2»: він підписав у п'ятницю військовий бюджет на 2020 фінансовий рік (почався 1 жовтня), який зобов'язує адміністрацію Білого дому запровадити санкції щодо Росії. Церемонія транслювалася провідними американськими телеканалами, зазначають Патріоти України.
Згідно з документом, оборонний бюджет США становить $738 млрд, що на 3,1% більше в порівнянні з 2019 фінансовим роком ($716 млрд). На базові потреби Пентагону виділяється $635 млрд, $71,5 млрд направляється на продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах. Сума в $31,5 млрд йде на підтримку боєготовності ядерної зброї і її модернізацію по лінії Міністерства енергетики США, а також на інші оборонні потреби. Крім того, в документі прописано створення космічних сил як самостійного роду військ США.
На військову допомогу Україні, в тому числі передбачає поставки крилатих ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет, передбачається виділити $ 300 млн, що на $ 50 млн більше, ніж було закладено в бюджеті на 2019 рік.
Попередній бюджет президент підписав 13 серпня 2018 року. На частку Міністерства оборони тоді доводилося $686,1 млрд, у тому числі $69 млрд на продовження військових операцій в Афганістані, Іраку, Сирії, Ємені та Сомалі.
План, зокрема, передбачає антиросійські санкції щодо цілої низки пунктів: щодо газопроводів «Північний потік - 2» і «Турецький потік», а також в рамках включеного в текст «Акту про захист цивільного населення Сирії» (CAESAR Syria Civilian Protection Act) . Останній передбачає введення рестрикцій за підтримку сирійських урядових сил під час «громадянської війни».
В черговий раз продовжується ембарго на пряму співпрацю з Москвою у військовій області, уряду США забороняється визнавати возз'єднання Криму з РФ.
Для протидії Росії виділяється також $734 млн в рамках Європейської ініціативи стримування.
Також документ забороняє передачу Анкарі винищувачів п'ятого покоління F-35. У ньому також міститься пасаж про те, що придбання Туреччиною у РФ зенітних ракетних систем С-400 підпадає під положення закону «Про протидію російському впливу в Європі і Євразії», а це передбачає введення президентом санкцій.
Пентагон може «затратити до $30 млн на зберігання шести турецьких F-35, які раніше використовувалися для навчання пілотів Туреччини» на американській авіабазі до того, як Анкара була виключена з цієї програми через покупки С-400.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...