Чорний Лебідь прилетів: Поки Міноборони РФ заспокоює, що український наступ на Куршині зупинили. Z-воєнкори бідкаються, що ЗСУ рвуться до Курська (відео)

Підрозділ Чорний Лебідь 225 ОШБ засвітився в Любимівці

Збройні сили України перетнули межу у 40 км до Курська. Про це йдеться у зведенні міноборони РФ, передають Патріоти України з посиланням на Astra.

За інформацією відомства, російська авіація нібито "завдала ударів по формуванням ЗСУ в районах Михайлівки, Коренево, Миколаєво-Дар'їно, Олешні, Суджі та Миколаївки". Останній пункт лежить в 40 кілометрах від Курська. Міністерство стверджує, що ЗС РФ "провели зачистку" населеного пункту Озерки (Білівський район).

У російському військовому відомстві стверджують, що ударами безпілотників та авіації "припинено спроби прориву мобільних груп противника на бронетехніці вглиб російської території в районах населених пунктів Загальний Колодязь, Снагость, Каучук, Олексіївський" та відбито атаку в районі Мартинівки.

За версією правлячого режиму РФ в Курській області ЗСУ буцімто "втратили до 2030 військовослужбовців, 35 танків, 31 бронетранспортер, 18 бойових машин піхоти, 179 інших бойових броньованих машин, 78 автомобілів, чотири зенітних ракетних комплекси, дві пускові установки реактивних систем залпового вогню".

Карта, яку оприлюднили російські пропагандисти

Зазначимо, що на тлі цих заяв підрозділ Чорний Лебідь 225 ОШБ опублікував в соцмережах відео з нового населеного пункту на Курщині - Любимівки (45 кілометрів від Курська).

Карта, яку оприлюднили російські пропагандисти


Як ми вже писали раніше, несподівана операція українських військ у Курській області розлютила Путіна.

Росіяни перекидають на Курщину гумдопомогу, призначену для ТО

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...