Чотирьох одним ударом: У мережі показали, як український HIMARS знищує цілу батарею самохідних установок "Мста-С" (відео)

Чотири російські самохідні установки "Мста-С" одним ударом українського "Хаймарса". Ефектне відео точного удару українських військових опублікували в Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України.

На ньому видно, як американська реактивна система залпового вогню знищує відразу чотири російські самохідні установки. Однак у Генштабі не уточнили де і коли було знято відео.

На відео видно, як спочатку українські військові прицілюються по військових російських машинах, захованих у лісопосадці, на задньому плані видно розоране поле. Далі відбувається залп і пряме влучання у російські військові машини. Вони вибухають, від них розбігаються російські військові, деякі — в палаючому одязі.

Що таке M142 HIMARS

M142 HIMARS (англ. High Mobility Artillery Rocket System) — це американський високомобільний артилерійський ракетний комплекс, простіше кажучи — американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі.

"Хаймарс" може нести шість реактивних снарядів РСЗВ або одну оперативно-тактичну балістичну ракету ATACMS. Виробляється з 1990-х.

Що таке "Мста-С"

А російська "Мста-С" — це радянська і російська 152-мм дивізійна самохідна гаубиця, розроблена в 1980-х на Уральському заводі транспортного машинобудування.

Раніше українські військові розповідали, як їх навчали у США працювати з "Хаймарсами": навички вони опановували на навчальному полігоні у США.

За словами українських військових, "Хаймарс" дуже швидка і маневрена машина, яку нелегко наздогнати навіть на польовому джипі.

"За рахунок її швидкості, всі шанси нас спіймати зводяться до мінімуму. Ми мінімізуємо чиники, які можуть сприяти тому, що противник може нас засікти, уразити нас, викрити райони очікування або нашого зосередження", — розповідав оператор HIMARS.

За їхніми словами, координати для ураження можуть мати конкретну кількість ракет — 1,2, 3 або навіть 6. Установка розгортається за кілька секунд, здійснює пуски, а після них швидко згортається і виїжджає з місця пусків. Саме це і було продемонстровано на опублікованому відео.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...