Чотири місяці домовлялися: Греція з Німеччиною погодили передачу Україні 40 радянських БМП-1

Греція з Німеччиною через майже чотири місяці остаточно погодили схему "кругового обміну" й передачу Україні 40 радянських БМП-1. Про це повідомило міністерство оборони Греції, передають Патріоти України.

"Відповідно до рішення прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса та канцлера Німеччини Олафа Шольца міністр національної оборони Нікос Панайотопулос та міністр оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт з метою підтримки оборони України домовились про передачу з Греції в Україну 40 броньованих машин БМП-1, які будуть замінені бойовими броньованими машинами Marder, які Німеччина надасть Греції", – йдеться в повідомленні.

Ще напередодні міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт обіцяла "невдовзі" завершити круговий обмін з Грецією, щоб Україна могла отримати радянські БМП, водночас відкинувши прямі постачання Marder в Україну.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...