"Чудо-зброя, яка покладе край війні": В адміністрації Шольца порівняли танки Leopard з ракетами "Фау-2" нацистів

Керівник адміністрації канцлера Німеччини Олафа Шольца Вольфганг Шмідт порівняв танки Leopard 2 з нацистськими ракетами "Фау-2" в контексті передачі техніки Україні. На цьому тлі виник скандал: висловлювання чиновника розкритикувала глава комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман. Відповідною інформацією поділився німецький портал Spiegel, передають Патріоти України.

"Я хотіла б запропонувати Вольфгангу Шмідту колегіальне знайомство зі зброєю. Тоді він швидко зрозуміє, що порівняння з нацистською зброєю не тільки абсолютно недоречно, але і просто невірно", — заявила Штрак-Циммерман у свіжому коментарі.

Нагадаємо, в четвер, 13 жовтня, Шмідт виступив на заході в Берліні, де він відстоював позицію уряду не відправляти танки Україні для боротьби проти російської агресії. В ході розмови глава адміністрації Шольца повідомив, що на Leopard 2 зараз сподіваються так само, як нацисти на ракету "Фау-2" в минулому столітті.

"Іноді я схильний називати це V2-синдромом у німців, що існує чудо-зброя, яка, як за помахом чарівної палички, робить все можливе. А тепер Leopard 2 [...] — це чудо-зброя, яка покладе край війні", — заявив Шмідт.

Довідка: V2 в нацистській термінології розшифровувалося як Vergeltungswaffe 2. Дослівно це перекладається як "зброя відплати". Позначка використовувалася для маркування техніки і ракет, які застосовувалися для знищення цивільного населення.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...