Чудово пасують до "рюкзаків Авакова": Протигази для НГУ придбали за завищеною вартістю

Протигази для НГУ придбали дорожче на 2 млн гривень

Протигази для НГУ придбали дорожче на 2 000 000 гривень через недобросовісне виконання службових обов’язків посадовцем Міністерства оборони України. Так стверджується у прессрелізі Державного бюро розслідувань, зазначають Патріоти України.

Колишній посадовець підозрюється у недбалому ставленні військової службової особи до військової служби, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України).

Слідчі ТУ ДБР у м. Львові завершили досудове розслідування відносно колишнього заступника начальника одного з головних військових представництв Міністерства оборони України.

Слідством встановлено, що військовому представництву в квітні 2018 року було доручено визначити рівень договірної ціни на військові протигази для військових частин Національної гвардії України за фактичними витратами підприємства-виробника.

Протигаз закуплений Національною Гвардією України
У свою чергу, заступник начальника, виконуючи обов’язки начальника, у листопаді 2018 року недбало поставився до військової служби під час визначення рівня договірної ціни закупівлі протигазів у межах виконання контрактів державного оборонного замовлення, неналежно перевірив надані підприємством-виробником документи, внаслідок чого ціну на виготовлення протигазів було завищено, а державним інтересам спричинено збитки на загальну суму понад 2 мільйони гривень, – йдеться у повідомленні

Під час досудового розслідування збитки державі було відшкодовано в повному обсязі.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Комплектація протигазу закупленого Національною Гвардією України

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону, оперативний супровід – УСБУ у Львівській області.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...