Чують, що влада змінюється? Скандальний суддя постановив, що дії Парубія щодо перейменування УПЦ МП протиправні, - Новинський

"Теперь вопрос о насильственном переименовании Украинской Правосланой Церкви в угоду Петру Порошенко и его окружению снят с повестки", - тріумфує російський олігарх з українським паспортом

Нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявляє, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії голови Верховної Ради Андрія Парубія у зв'язку з прийняттям законопроекту про обов'язкове перейменування УПЦ МП. Справу розглядав скандальний суддя Аблов Євген Валерійович, зазначають Патріоти України.

Нардеп у себе на Facebook-сторінці написав, що Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв це рішення у п'ятницю.

"В новейшей истории Украины – знаковое событие: впервые суд стал на сторону общественности и признал противоправными действия власти, пытавшейся воевать с канонической Украинской Православной Церковью.

Вчера Окружной административный суд города Киева постановил признать действия Главы Верховной Рады Украины Парубия Андрея Владимировича противоправными, удовлетворив иск народного депутата фракции ОППОЗИЦИОННЫЙ БЛОК Александра Долженкова. Речь идет о принятии Верховной Радой законопроекта “О внесении изменений в Закон Украины “О свободе совести и религиозные организации”.
Украинскую Православную Церковь насильственно попытались переименовать в Русскую церковь в Украине – не учитывая ни конституционные нормы, ни мнение прихожан, ни позиции самой Церкви. Мало того, что власть не имеет конституционного права вмешиваться в религиозные вопросы, так еще и вопреки требованиям Регламента законопроект поставили на повторное голосование, желая добиться заранее запланированного результата.

Слава Богу, что суд проявил настоящее уважение к духу и букве Закона и удовлетворил иск Александра Долженкова. Теперь вопрос о насильственном переименовании Украинской Правосланой Церкви в угоду Петру Порошенко и его окружению снят с повестки. Хочется верить, что окончательно."

20 грудня під час пленарного засідання Верховна Рада підтримала законопроект №5309, який передбачає перейменування Української православної церкви Московського патріархату, котра має змінити назву та вказати свою приналежність до Російської православної церкви. Рішення підтримали 240 народних депутатів із 289, зареєстрованих у сесійній залі.

Новинський на Facebook-сторінці написав, що законопроект стосувався спроби "насильно перейменувати" УПЦ МП на Російську церкву в Україні. "Мало того, що влада не має конституційного права втручатися в релігійні питання, так ще й всупереч вимогам Регламенту законопроект поставили на повторне голосування, бажаючи домогтися заздалегідь запланованого результату", – написав ставленик натуралізований російський олігарх.

На сайті Окружного адмінсуду Києва та в Єдиному державному реєстрі судових рішень інформація про цю ухвалу наразі відсутня. Однак, на сайті судової влади зазначено, що справу розглядав скандальний суддя Аблов Євген Валерійович.

суддя київ аблов упц мп перейменування парубій

Що відомо про Аблова Євгена Валерійовича? Він суддя, заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва. 9 грудня 2013 року за кілька годин розглянув та задовольнив позов громадянина, якому барикади на Майдані перешкоджали вільно пересуватись, чим зобов'язав МВС та КМДА розблокувати "автомобільні дороги та вулиці", на яких проходив Євромайдан (після чого підрозділ Беркут сробував розігнати протестувальників у ніч з 10 на 11 грудня). Пізніше Вища рада правосуддя вирішила, що немає підстав для звільнення судді Євгена Аблова.

Крім цього, у 2013 році суддя отримав квартиру площею 141 квадратних метрів для службового використання. Вже у 2015 році він приватизував цю квартиру, яку продав наступного ж року за 9 мільйонів 100 тисяч гривень. Більше того, 10 липня 2017 року Аблов виніс рішення про законність процедури торгів "рюкзаками Авакова"(корупційний скандал довкола Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та його сина Олександра Авакова).

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...