Чужими руками на чужому "лайні": САП збирається конфіскувати у Киви 1,2 млн, зароблених начебто на жомовій ямі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з народного депутата від "ОПЗЖ" Іллі Киви 1,2 мільйона гривень через незаконну передачу в оренду жомової ями, повідомляють Патріоти України з посиланням на САП.

Прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату Іллі Киві та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави.

Правоохоронці встановили, що нардеп, не володіючи жомовою ямою та не маючи права на її користування, здавав її в оренду фіктивному підприємству.

За оренду обранець протиправно отримав 1 мільйон 242 тисячі гривень. Також ще 10 тисяч гривень було зараховано на рахунок Киви як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Конфісковувати кошти хочуть в рамках цивільної конфіскації, яка діє в Україні із листопада 2019 року.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...