Чи буде бунт? Російські еліти розуміють, що війна для Росії не закінчиться нічим хорошим, - голова ГУР

Російські еліти усвідомлюють, що російсько-українська війна не закінчиться позитивно для їхньої країни, тому думають про свою долю. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, повідомляє LIGA.net, передають Патріоти України.

Буданов наголосив, що представники еліт точно знають, що кінець війни буде для Росії "не надто позитивним", тому вони стурбовані.

"Їх цікавить не доля російського народу, а своя власна доля, їхнє місце у майбутньому повоєнному світі. Чи будуть вони з Путіним разом, чи стануть частиною нового повоєнного світу", — сказав керівник військової розвідки.

Він пояснив, чому політичні російські важкоатлети тепер рідко роблять заяви на тему війни: під час боїв в Україні Кремль не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей, саме тому зараз окупанти люто атакують Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Захоплення цих міст можна буде представити населенню РФ як хоч якусь перемогу.

Нагадаємо, раніше подібну думку висловлював військовий експерт Олег Жданов. Він вважає, що Кремлю важливо захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, щоб заявити про велику перемогу. Після цього окупанти зможуть взяти паузу, щоб підготуватися до наступу на інших напрямках.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...