Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону.

"Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів давати її в ефір, коли ворог буде розуміти, куди, скільки часу йому лишається", - зауважив Шмигаль.

Водночас, голова українського уряду запевнив, що наразі енергосистема країни збалансована і працює у штатному режимі. За його словами, масштабних відключень не передбачається, за винятком прифронтових областей, де енергомережі фактично зруйновані.

"Станом на сьогодні енергосистема збалансована, працює, ніяких блекаутів або відключень ми не передбачаємо", - наголосив Шмигаль.

Прем'єр акцентував, що в разі нових ракетних ударів РФ по енергетичній інфраструктурі, українська сторона буде "витримувати, відновлювати, ремонтувати обладнання". Він також закликав суспільство економно споживати електрику, аби "не дати ворогу підстав втішатися".

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.