Чи дійсно Києво-Печерська лавра перейшла до ПЦУ: Міністр культури звернув увагу на деякі нюанси

Власність всієї Києво-Печерської лаври перебуває у володінні держави, але обтяжена угодами, укладеними в різні часи та на різних умовах. У Мінкульті повідомили, що на сьогодні мова не йде про передавання Києво-Печерської лаври до Православної церкви України. Про це поінформував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що насправді відбулась реєстрація юридичної особи ПЦУ на території Національного заповідника "Києво-Печерська лавра", в монастирі, який знаходиться навпроти території Верхньої лаври і входить до відання заповідника.

"Юридична особа "Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (чоловічий монастир) УПЦ (МП) зареєстрована багато років тому за адресою вул. Лаврська, 15 (Нижня лавра). Новостворена юридична особа "Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (чоловічий монастир) УПЦ (ПЦУ) зареєстрована за адресою вул. Лаврська, 14 (Церква Феодосія Печерського, що безпосередньо поруч із Верхньою лаврою). На це є належна згода Національного заповідника "Києво-Печерська лавра", - написав очільник Мінкульту.

Ткаченко наголошує, що церква Феодосія Печерського та корпуси в межах мурів довкола неї перебували в користуванні ПЦУ і до реєстрації в ньому нової юридичної особи ПЦУ. Він нагадав, що власність всієї Києво-Печерської лаври перебуває у володінні держави, але обтяжена угодами укладеними в різні часи та на різних умовах.

"Згідно рішення РНБО Кабінету Міністрів України доручено забезпечити у двомісячний строк перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника", - підсумував міністр культури та інформаційної політики.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...