Чи готові українці на територіальні поступки заради завершення війни: У КМІС оприлюднили результати опитування

Ніякі територіальні поступки для досягнення миру в Україні не допустимі для 82% українців, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, передають Патріоти України.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими на сайті КМІС, лише 10% респондентів вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій, і ще 8% вагалися з відповіддю.

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. На заході, півдні та в центрі України такої думки дотримується 83-85% опитаних, допускають можливість поступок 8-9% опитаних. Навіть на Сході, де зараз йдуть інтенсивні бої, 68% проти поступок, а готові на поступки тільки 19%.

При цьому серед тих, хто виїхав з окупованих територій на підконтрольні уряду тільки 5% заявили про готовність до територіальних поступок (82% проти, 13% не змогли відповісти). Серед решти на окупованих територіях 18% готові до територіальних поступок (77% проти, 5% не змогли відповісти).

Опитування проведено 13-18 травня методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів і подальшим статистичним зважуванням) серед 2000 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України, крім непідконтрольних до 24 лютого Криму і частин Донецької та Луганської областей.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...