Чи є загроза для України? Стало відомо, скільки військових РФ наразі перебуває у Білорусі

Частина російських військових все ще продовжує знаходитись на території Білорусі. Однак не помічено їх суттєвого переміщення, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

За даними моніторинга, у вересні ситуація з російським військовим контингентом у Білорусі не змінилася. Російські військові продовжують перебувати в тих самих локаціях, і в тій самій чисельності, що й раніше:

  • аеродроми "Барановичі", "Мозир" ("Боков") і "Зябрівка" - до 550 осіб;
  • радіотехнічний вузол "Барановичі" і 43-й вузол зв'язку "Вілейка" - до 1450 осіб.

Також у Білорусі продовжують працювати 484-й військовий слідчий відділ і 313-та військова прокуратура гарнізону. Чисельність задіяного персоналу в зазначених структурах обчислюватиметься десятками осіб.

Ймовірно, наприкінці вересня відбулася чергова ротація російського контингенту, розташованого на аеродромах "Зябрівка" і "Мозир" ("Боков"). До цього ротація російських військових фіксувалася в грудні 2023 року, в середині лютого, наприкінці березня, наприкінці квітня, наприкінці червня та наприкінці липня 2024 року. У середньому ротація відбувається один раз на півтора місяця.

Загалом же на 1 жовтня 2024 року "Беларускі Гаюн" оцінює кількість російських військових, які перебувають у Білорусі, у кількості близько 2000 осіб.

Ворог марно чинив опір: Спецпризначенці ГУР зачистили від росіян Кругляківку на Харківщині (відео)

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 19:16

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України успішно звільнили населений пункт Кругляківка Куп’янського району Харківської області. Про це повідомили у п’ятницю, 18 жовтня, на Telegram-каналі ГУР Міноборони, передають Патріоти Украї...

"Якщо ціни на нафту знизяться до 50 доларів за барель, то у Путіна справді розпочнуться реальні проблеми з бюджетом": Курносова пояснила, на зробив ставку Кремль

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 18:50

Російський диктатор Володимир Путін сподівається, що в результаті виборів у західних країнах зміняться лідери, і намагається вплинути на цей процес. Для цього російська агентура активно працює на Заході, поширюючи думку, що війна є надто витратною. Про...