Чи є загроза наступу на Київ: Наєв розповів, скільки військових зосередила Росія біля північного кордону

Ситуація на північних кордонах із ворогом контрольована. Затишшя ЗСУ використовують для будівництва фортифікаційних споруд і мінування територій. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який побував в одному з опорних пунктів Сил оборони на Київщині та вручив нагороди військовослужбовцям. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Лоскун, передають Патріоти України.

Військовому "Баті" – 51 рік. Киянин рідну землю захищає вже два роки. З росіянами на сході доводилося вступати навіть у ближні бої. Від осені чоловік несе службу на Київщині в опорному пункті Сил оборони. Крім ліній оборони, тут є і медичний бліндаж. Саме сюди звертаються військові, якщо мають травми або проблеми зі здоров'ям.

Богдан – старший бойовий медик роти. Його гордість – пластикові ноші, надані волонтерами для евакуації загиблих або поранених. На cході, запевняє, постійно ставали у пригоді. Бо вони легкі, зручні. Ними можна тягнути людину, наче на санках.

Чи насправді захисники забезпечені необхідним, приїжджає інспектувати командувач Об’єднаних сил ЗСУ. А заразом Сергій Наєв розповідає і про ситуацію на північних кордонах. Мовляв, на межі з ворогом постійно будують оборонні рубежі, копають протитанкові рови та траншеї, мінують місцевість.

"На цей час російських військових навпроти Чернігівської та Сумської областей як було, так і залишилося – близько 19 тисяч осіб. Ударних угруповань не створено. Станом на зараз підстав хвилюватися немає, наша розвідка моніторить ситуацію", – каже Сергій Наєв.

Військові Наєва завели до святкового столу. Адже сьогодні українці святкують Водохресний святвечір. Здобути перемогу та повернутися до рідних – це бажання кожного. Віталій, до прикладу, вже вирішив: побудує будинок і хоче сина.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...