Чи може Путін втратити владу через падіння економіки: Росія більше не може приховувати проблеми

Президент РФ Володимир Путін привів російську економіку до значного падіння. Скорочення економіки приховувати не вдається. І це, як і у випадку з розвалом СРСР, може призвести до повалення путінського режиму, передають Патріоти України.

Як пише видання The Irish Times, Росія сама завдала катастрофічних збитків своїй економіці і це стає все більш помітним. Офіційно ВВП РФ в 2022-му скоротилося лише на 2,2% (хоча прогнозували падіння на 15%), проте ці цифри не показують реальної картини.

Даними статистики маніпулюють, а у ВВП, зокрема, враховують значне зростання виробництва зброї минулого року. І левова частка цієї зброї відразу після виробництва знищується на фронті і не дає ефекту для економіки країни.

Водночас, показники споживчого попиту, темпи будівництва житла, попит на кредит знизились. "Пам'ятайте, що Росія насамперед нафтохімічна держава, і показники її економіки багато в чому залежать від динаміки цін на нафту і газ", – йдеться у публікації.

Чи може Путін втратити владу через падіння економіки

У 1979 СРСР вторглися до Афганістану, після чого почався період економічного спаду. І втрати під час війни на тлі економічних проблем призвели до краху імперії. Хоча тоді такий розвиток подій видавався малоймовірним.

Подібна ситуація може повторитися вже з РФ найближчим часом. Путін втратив і політичний, і економічний капітал, коли зважився на повномасштабне вторгнення та війну проти України.

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали:

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...