Чи може Україна бити ракетами Storm Shadow по Росії: Британія поставила крапку у питанні

Новий уряд Великої Британії підтвердив свою позицію щодо застосування українськими військами ракет Storm Shadow. Так, ЗСУ дозволено застосовувати ці ракети для ударів по військових цілях у Росії, передають Патріоти України.

Новий британський уряд підтвердив свою позицію щодо використання Україною ракет Storm Shadow. Це сталося на нещодавній сесії парламентських запитань і відповідей, коли цієї теми торкнувся депутат від консерваторів Джеймс Картлідж.

"Не було змін у позиції Великої Британії щодо Storm Shadow. Я впевнений, що шановний член зрозуміє, що я не буду вдаватися в подробиці... Ми продовжуємо надавати військову допомогу для підтримки чіткого права України на самооборону від незаконних атак Росії відповідно до міжнародного гуманітарного права. Ми чітко розуміємо, що обладнання, надане Великою Британією, призначене для захисту України", – відповів парламентський заступник держсекретаря з питань оборони Люк Поллард.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...