Чи може зараз Україна зруйнувати повністю Кримський міст та Чорноморський флот РФ: Самусь оцінив можливості

Наразі в українській армії немає необхідного озброєння, яке могло би знищити незаконно збудований Кримський міст та Чорноморський флот Російської Федерації. Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"Нам зараз не вистачає високоточних ракет великої дальності, щоб знищувати важливі об'єкти противника на усю глибину. На жаль, ми не маємо засобів, які могли просто зараз знищувати важливі об'єкти як у Криму, так і на інших окупованних територіях. Крім того, було б дуже добре завдавати удари по російській території по важливих об'єктах, щоб росіяни почали відчувати себе не так комфортно. Я думаю, було б справедливо, якби вони відчули, що таке руйнація Росії", - сказав експерт.

Самусь впевнений, що російські генерали розуміють, що війну програно, тому намагаються створити гуманітарну кризу, щоб схилити українців до переговорів із РФ.

"Ракетні можливості, як написав Залужний у статті декілька місяців тому, Росія має ракети 2,5 тис. км, ми - максимум 100 км. Можливо, трохи більше, якщо брати "Точку-У". Ми маємо також отримати такі засоби, якби все ж таки діставати дальше. Нам потрібна протиракетна оборона, якої ми зараз не маємо або в дуже обмежених кількостях. Нам треба далекобійні протиракетні засоби, такі як Patriot, які створять перший ешолон протидії ракетним загрозам. Генерали у Росії розуміють, що з військової точки зору РФ уже нічого не зможе досягти. Можна вічно кидати росіян сюди (в Україну - ред.), але це нічого не змінить. І одним із таких інструментів вони досі розгляддають - створення гуманітарної катастрофи через знищенння енергетичної інфраструктури зимою", - вважає експерт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...