Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули кордон, отримати статус біженця в країнах ЄС

Вже понад рік повномасштабної війни в Україні чоловіки призовного віку пробують нелегально перетнути кордон. За словами речника прикордонної служби Андрія Демченка, чоловіків втікачів повертатимуть до України. Держприкордонслужба активно співпрацює з країнами ЄС та Молдовою, тому втікачі у будь-якому разі будуть притягнуті до відповідальності, передають Патріоти України.

Із запровадженням воєнного стану, коли з'явилися обмеження на виїзд із країни для чоловіків призовного віку, значно збільшилася кількість громадян, які намагаються незаконно перетнути кордон.

Навіть якщо чоловікам і дасться виїхати за межі України, надалі вони не можуть лаштуватися в Європі, вони не можуть бути "біженцями". Втікачів-порушників повертатимуть до України.

Багато хто з чоловіків втікачів намагаються попросити статус біженця, однак, за словами речника ДПСУ, підстав для цього в них немає. Саме тому Андрій Демченко закликав і тих, хто тікає, і тих, хто займається організацією втеч, утриматися від цього в майбутньому.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...