Чи можуть окупанти влаштувати великий наступ на Україну в травні: Коваленко оцінив напрямки та масштаб загрози

Днями і президент України Володимир Зеленський, і низка західних медіа розповіли про ймовірність нового наступу росіян у травні-червні цього року. Крім того, за даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, наразі на Харківському напрямку активно будуються фортифікаційні споруди, які будуть здатні сповільнити ймовірний наступ, передають Патріоти України.

В той же час за словами Володимира Зеленського, наступу росіян очікують приблизно в кінці травня або в червні. "А перед цим нам потрібно не лише підготуватися, нам потрібно не лише стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді радіють і тому, що ми стабілізували ситуацію, – сказав Зеленський про інших партнерів України. – Ні, я кажу, що нам зараз потрібна допомога".

Попри низку заяв військово-політичного керівництва та публікацій в західних медіа про ймовірність наступу росіян в травні-червні, вірогідність масштабного нападу на сумському, чернігівському, київському та харківському напрямках станом на зараз оцінюється як нульова. Про це в коментарі для ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Ймовірність нульова. Я про це неодноразово писав. Якщо наступ буде відбуватись, то він буде по лінії боєзіткнення в зоні бойових дій. Більш загрозливі напрямки – це Часів Яр, Куп'янськ та Вугледар", - каже Олександр Коваленко. На питання, яким часто задаються українціі в соцмережах, мовляв, чи можливий раптовий наступ росіян без попереднього накопичення військ на кордоні, Олександр Коваленко відповів так:

"Так не буває, таке неможливо. Ударне угруповання необхідної кількості, яке б могло загрожувати Києву, Чернігову, Сумам або Харкову з'явилось за 3-5-7 днів – таке нереалістично. Це величезна кількість особового складу, техніки, процес розгортання польових таборів, налагодження логістики. Цей процес може зайняти до 3 місяців". За словами Коваленка, передвісником масштабного наступу можно буде вважати появу відповідного ударного угруповання в кількості 50 тисяч – 100 тисяч та його збільшення до 200 тисяч – 300 тисяч.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...