Чи можуть в України закінчитись ракети до Patriot через масовані атаки РФ: У Повітряних силах дали відповідь

Для Росії надані Україні західні системи Patriot стали кісткою поперек горла, окупанти марять їхнім знищенням. У зв'язку з цими мріями росіян та частішими атаками на нашу територію виникає запитання, чи можуть в України закінчитись ракети до систем Patriot. Відповідь на нього дав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

Він запевнив, що на "Рамштайні" нас підтримують 50 країн світу, вони запевняють, що надаватимуть допомогу стільки, скільки потрібно. В Ігната уточнили, тоді, виходить, така ситуація, коли ракети до систем Patriot закінчаться, малоймовірна?

"Усім світом будуть Україні допомагати, і ракетами до Patriot зокрема. Ви ж не думаєте, що один раз дали Patriot з ракетами і на тому все закінчилося? Як літаки, як артилерія Himars, все потребує постійних поставок із країн Заходу. І, відповідно, ми стараємося більш-менш раціонально використовувати це озброєння", - наголосив речник ПС ЗСУ.

Він додав, що унікальність Patriot у тому, що одна його пускова установка може бути заряджена ракетами різного типу - дешевшими, дорожчими, проти балістики. Також Ігнат звернув увагу на ще один момент: Захід надає Україні й ракети до С-300 і до "Буків", інакше вони вже б давно закінчилися.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...