Чи настав час розплати? СБУ звернулася до Нацради через присутність представника "ЛНР" в ефірі мураєвського телеканалу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України вирішила позапланово перевірити телеканал "НАШ" після участі в його ефірі представника "ЛНР". Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора, зазначають Патріоти України.

"До регуляторного органу стосовно цього шоу звернулася Служба безпеки України, а також надійшло звернення громадянина А. Петрова. Національна рада своїм моніторингом зафіксувала у цей день шоу "П’ятниця. Вечір", а також його трансляцію у повторі 6 грудня о 20:52. У студії були присутні експерти, політики, народні депутати України, які обговорювали реалізацію Мінських угод", - йдеться у повідомленні.

Представник бойовиків Родіон Мірошник висловив проросійські твердження щодо територіальної цілісності України та ситуації на Донбасі.

"Висловлювання Мірошника, поширені в ефірі телеканалу, не відповідають критерію об’єктивності щодо інформації, мають ознаки розпалювання ворожнечі, сприяння тероризму і є прямою ретрансляцією на українську аудиторію одного з основних наративів пропаганди офіційної влади Російської Федерації про нібито розв’язану Україною громадянську війну на території окремих районів Донецької та Луганської областей, про непричетність до цього Російської Федерації і її збройних формувань", - заявили у Нацраді.

Там також додали, що ведучі не надали особливої уваги висловлюванням Мірошника. Крім того, телеканал повторно показав програму за участі бойовика. У діях телеканалу вбачають порушення закону "Про інформацію" та "Про телебачення і радіомовлення".

Перевірку проведуть у період з 23 грудня по 15 січня.


Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...