"Чи настільки Альянс сильний та потужний?": Зеленський розкритикував НАТО за нерішучість щодо України

Образившись на Німеччину, Володимир Зеленський критично висловився і з приводу НАТО. Президент вважає дивними побоювання Альянсу, що після гіпотетичного приєднання України до НАТО союзникам доведеться вступати у війну з Росією. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають Патріоти України.

"Якщо, вибачте, всі країни НАТО бояться, що коли-небудь на якусь країну — члена НАТО хтось нападе, якщо вони бояться, що доведеться захищати, тоді питання в цілому до цієї конструкції. Якщо це так, то навіщо тоді ця конструкція, яка боїться захистити країну-члена того чи іншого союзу? Тоді в чому її (конструкції) цінність?" - дивується президент.

За словами Зеленського, такі сумніви всередині НАТО не кращим чином характеризують Альянс в цілому. «Якщо в НАТО частина країн хоче бачити Україну в Альянсі, а кілька країн, які в хороших відносинах з Росією, — не хочуть Україну в НАТО, то знову ж таки питання до цієї конструкції — чи така вона сильна і потужна? Я вважаю, що це свідчить про крихкість цієї конструкції», — додав глава держави.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...