Чи не найдошкульніша загроза з неба для бронетехніки: В Україні освоїли промислове виробництво "ловців ланцетів"

Українська САУ Krab захищена решітками від

Українська компанія “Метінвест” постачає українським підрозділам металеві конструкції для захисту від російських ударних дронів, повідомляє пресслужба “Метінвест”.

Компанія вже перейшла до серійного виробництва з випуском до п’яти одиниць на тиждень. Повідомляється, що військовим вже передано 32 комплекти таких захисних споруд.

Захисна конструкція представляє собою пересувне укриття завдовжки у 10 метрів, завширшки й заввишки по п’ять метрів, яке важить близько тонни. Воно складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього закамуфльованої металевої сітки.

Споруди універсальні: їх можна використовувати для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобілів для перевезення людей.

Перші зразки «ловців ланцетів» на фронті показали себе як надійне знаряддя, що зупиняє ворожі дрони й береже техніку.

Російський баражуючий боєприпас «Ланцет» застряг у металевій сітці розгорнутій над установкою Krab українських військових. Січень 2023. Україна. Фото: Kriegsforscher

Мобільні «ловці ланцетів» потребують мінімуму зусиль для встановлення – жодне додаткове обладнання не потрібне. А після виконання свого призначення споруду можна легко відновити.

Виробництво макетів техніки

Компанія також виготовляє моделі макетів військової техніки. Їхнє розгортання на позиції не забирає багато часу. Наприклад, артилерійську гармату можна зібрати лише за 20 хвилин.

Наголошується, що фахівці компанії постійно вдосконалюють макети, додаючи до свого арсеналу копій нових видів озброєння.

Наразі відомо про існування макетів гаубиць Д-30, Д-20, М-777, Мста-Б, а також радарів П-18 та західних їх західних аналогів.

Також українськими волонтерами виготовляються високоякісні макети самохідної артилерії, у тому числі САУ М109 та 2С1 “Гвоздика”.

Макет САУ 2С1 “Гвоздика”.

Їх широке застосування дозволяє відволікати обмежений ресурс російської артилерії, авіації та ударних дронів на знищення фальшивих цілей, що підвищує шанси на виживання реальної української техніки.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...