Чи не замало? Жителька Харківщини проведе 1,5 року в тюрмі за співпрацю з окупантами (фото)

За співпрацю з окупантами суд призначив жительці села Яковенкове Ізюмського району покарання — один рік та шість місяців позбавлення волі, передають Патріоти України.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав Ольгу Гляненко винною у державній зраді. Наприкінці липня минулого року жінка, що до війни займалася оптовою торгівлею зерном, насінням і кормами для тварин, погодилася стати "директоркою школи в рідному селі поблизу Балаклії та впроваджувати у навчанні дітей російські стандарти.

За даними "Харківського антикорупційного центру", 1 серпня Гляненко уклала трудовий договір з так званим "керівником відділу освіти Балаклійського територіального управління Ізюмського району". Вона повідомила вчителям та батькам учнів про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти РФ і також вилучила зі шкільної бібліотеки українську літературу.

"У соцмережі потрапив так званий “акт” від 18 серпня минулого року за підписом Ольги Гляненко про вилучення з місцевої школи літератури. Ольгу Гляненко цим актом зробили головою комісії з вилучення українських книжок та символіки в школі села Яковенкове", — розповіли в ХАЦ.

Комісія під головуванням Гляненко встигла вилучити 1000 книжок українською мовою, 37 одиниць української символіки, 26 плакатів і стендів. Ольга Гляненко повністю визнала свою провину.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...