Чи почали українські пілоти тренуватися на F-16 - відповідь Повітряних сил ЗСУ

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у країнах Європи ще не почалося. Наразі триває підготовка фахівців до початку тренувань. Про це 23 травня розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Ще йде процес підготовки людей до того, щоб розпочати це навчання. Є передові групи, які виїхали в країни Європи, які можуть нам надати майданчики для навчання. Вивчається, як буде проходити цей процес тощо. Самих пілотів, які вже пілотують, ще немає ", - пояснив Ігнат.

За його словами, те, що зараз сформувалася "авіаційна коаліція" - це вже надзвичайні новини. Деякі країни будуть готувати українських пілотів, а деякі — вже готові передавати Україні винищувачі.

"Таким чином старт даний, рішення є про те, що Україна матиме F-16. Далі вже технічні моменти і процеси", - додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат зазначив, що представники Повітряних сил та інших структур постійно контактують з союзниками України. Сьогодні триває вивчення всіх деталей: коли і які групи поїдуть на навчання у певні країни та скільки триватиме процес.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...