Чи потрібна мобілізація жінок: Екскомандир взводу "Айдару" розставив крапки над "і"

Наразі з військової точки зору потреби у масштабній мобілізації жінок немає. Про це заявив ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий. В ефірі телеканалу "Київ24" він наголосив, що жінки мають право служити. Однак примусова мобілізація жінок нічого не дасть армії, передають Патріоти України.

"Ми усією країною це серйозно обговорюємо, ніби є якийсь законопроєкт. Від жодної людини в армії я таких пропозицій не чув. З військової точки зору потреби у мобілізації жінок жодної немає", – наголосив він.

Водночас Дикий зауважив, що жінки, які виявляють бажання проходити службу, мають таку можливість. Проте потреби в оголошенні примусової мобілізації жінок чи обмеженні їх виїзду за кордон немає. "Якби хтось серйозно пропонував примусову мобілізацію жінок, це деморалізувало б дуже багато бійців на фронті, а користі з цього не було б жодної", – констатував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...