Чи радіти, чи сумувати? Європарламент може очолити уродженець України, котрий встиг пожити і в Москві, - ЗМІ

Болгарський депутат Європарламенту від групи соціалістів Сергій Станишев, який має шанси стати президентом Європарламенту, є уродженцем України, а саме — Херсона, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Європейська правда".

"Якщо Сергій Станишев стане президентом Європарламенту, він стане першим президентом будь-якої інституції ЄС, який народився в Україні", - зазначив у своєму Twitter журналіст Рікард Джозвяк.

Сергій Станишев - болгарський політик лівого спрямування, прем'єр-міністр Болгарії (серпень 2005 — липень 2009), голова Болгарської соціалістичної партії (БСП).

Народився в українському місті Херсон в родині Димитра Якова Станишева, колишнього секретаря Центрального комітету Болгарської комуністичної партії, відповідального за міжнародні зв'язки БКП, і Діни Мухіної, професора факультету слов'янської філології Софійського університету.

Невдовзі після народження його сім'я емігрувала до Росії, до міста Москва. Там у 1989 році він закінчив історичний факультет Московського університету. Потім переїхав до Болгарії, де зробив політичну кар'єру.

За останніми даними про домовленості лідерів ЄС, Європейський парламент буде очолювати представник соціалістів протягом першої половини мандату, а німецький депутат Манфред Вебер візьме на себе головування в другій.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...