Чи розірве Україна дипломатичні стосунки з РФ

На думку Богдана Яременка, видача паспортів РФ на Донбасі є підготовкою до діалогу з новим президентом України.
Богдан Яременко. Фото: Українська правда.

Видача мешканцям окупованих територій паспортів РФ не є приводом для військового втручання на територію України, сказав в коментарі журналістам дипломат Богдан Яременко, передають Патріоти України.

"Ми і так знали, що Росія це державою-окупантом і згідно з міжнародним правом вона зобов'язана забезпечувати громадян на окупованих нею територіях. Вона зараз фактично це підтвердила, бо до цього вона відмовлялася від того, що окупувала Донбас. Тепер ми можемо вимагати в Росії звільнення окупованих територіях. Це щє один сигнал для міжнародного співтовариства про те, що на справді там відбувається", - говорить Яременко.

Видаючи паспорти українцям, Путін намагається показати свою владу в окупованому регіоні. На думку експерта, видача паспортів є підготовкою до діалогу з новим президентом України. "Це не пов'язано з військовим вторгненням. Анексувати цю територію вона може в будь-який момент: організувати фейковий референдум, зібрати терористичний парламент тощо. Росія намагається показати, що вестиме переговори з позиції сили. Це спроба зробити Зеленського більш говірливим і поступливим", - додає він.

Видача паспортів держави агресора суперечить Мінським домовленостям. За дорученням Петра Порошенка, Україна звернулася до ради безпеки ООН. "Ці дії з боку РФ є підставою для розірвання дипломатичних відносин. В міжнародному співтоваристві видача українцям російських паспортів має стати приводом обговорюванням та сигналів", - підсумував дипломат.

Джерело: Gazeta.ua

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...