Чи справді саме Трамп розблокував летальну зброю для України: Історик розставив крапки над і

Навряд чи Дональд Трамп особисто ініціював рішення про розблокування постачання летальної зброї до України, коли був президентом США. Про це американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер розповів в інтерв'ю LIGA.net, передають Патріоти України.

Історик відповів на тезу ведучої про те, що саме Трамп 2017 року дозволив постачання Україні летальної зброї.

"Це було хороше рішення. Я не думаю, що це було рішення, ініційоване особисто Трампом. І ми також повинні пам’ятати, що потім, через кілька років, він намагався шантажувати український уряд, щоб знайти компромат на політичного опонента, погрожуючи відкликати цю зброю", – нагадав Снайдер.

Він додав, що рішення про летальну зброю мало бути ухвалене ще раніше – адміністрацією 44-го президента США Барака Обами.

"Я хочу бути справедливим: є багато республіканців, які, як мені здається, мають дуже здорові погляди щодо України. Просто пан Трамп – не один з них", – зазначив професор.

Він також назвав кандидата від республіканців у віцепрезиденти США Джея Ді Венса найбільш антиукраїнським серед значних американських політиків.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....