Чи спроможеться Захід покласти край фронді режиму Орбана? В Угорщині школярів зомбують антиукраїнським підручником

Ілюстрація з угорського підручника географії для 8-го класу
В Угорщині, яка є членом НАТО та ЄС, видали антиукраїнський підручник з географії для 8 класу. Він розроблений державним центром OFI та є обов'язковою навчальною книгою для угорських учнів, зазначають Патріоти України.

Школярам розповідають "альтернативну версію української географії".

"Відверто кажучи, самої географії у цьому розділі небагато, та й та із помилками. Наприклад, угорські автори немов позбавили Україну суверенітету над кримськими горами. Повідомили дітям, що Карпати – єдині гори в Україні, "біля підніжжя яких розташовані історичні угорські міста: Унгвар (Ужгород), Мункач (Мукачево), Хуст", – йдеться у повідомленні.

Автори підручника також розповідають угорським дітям новітню історію України. Пишуть про "нерівномірний розподіл національностей у багатонаціональній Україні".

"Більшість – це українці за національністю, але на сході країни значна частка росіян, а на Кримському півострові вони становлять більшість. Дві східнослов'янські мови (російська, українська) дуже подібні, а п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів", – йдеться у підручнику.

Цей дивний і образливий для українців опис супроводжується малюнком. Зображено, як російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу ніби розривають Україну. При цьому школярів запитують: "Кому має належати Україна?"

"Це те, що національний підручник з географії може розповісти про сусідню державу, що потерпає від агресії. Мовляв, за неї чубляться три потужні сили, а російська окупація Криму просто прихована. Все так, як у найкращих зразках кремлівської пропаганди. Невідомо, під яким тиском перебували ті, хто готували цей розділ, але Петеру Сіярто (очільнику МЗС Угорщини) варто передати їм одну з медалей, які він отримав у Москві. "Хто, як не ці люди, заслужили її", – пише видання Telex, яке першим помітило цю сторінку у підручнику.


"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....