Чи впливає оновлення даних через "Резерв+" на прискорене отримання повістки: У Міноборони дали відповідь

Через мобільний застосунок "Резерв+" оновили свої персональні дані уже 2,7 мільйона українців. Ніхто з цих громадян досі не отримав пуш із повісткою. Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передають Патріоти України.

"Факт оновлення даних ніяк не прискорив отримання громадянином повістки", - наголосила вона. За словами заступниці міністра оборони, приблизно 90-100 тисяч громадян щодня оновлюють дані онлайн.

"Новий рекорд доводить, що попри всю дезінформацію та класичну недовіру до нового, наші громадяни цифровізуються і все більше відчувають користь і зручність таких інструментів як Резерв+", - зазначила Черногоронко.

Вона також наголосила на зручності оновлення даних через мобільний застосунок, який дозволяє не стояти в довгих чергах і "не прокидатися о 5 ранку".

"Навіть якщо ваш документ з якихось причин не сформувався, ви все одно вже виконали основну вимогу — оновити дані", - наголосила представниця Міноборони.

Катерина Черногоренко закликала українців не чекати останніх днів, коли навантаження на систему буде найбільшим. "Оновлюйтесь зараз в телефоні і обов’язково заохочуйте друзів, це збереже їм нерви та сили в цю спеку", - написала вона.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...