Чи загрожує Україні призупинення військової допомоги від США, - відповідь посла

Існує політичне рішення про надання Україні військової допомоги від США, тому призупинення постачання такої допомоги не буде. Про це заявила надзвичайний і повноважний посол України в США Оксана Маркарова в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

За її словами, зараз постачається озброєння, яке США надали у межах попередньо виділеної допомоги. А далі ще привезуть те, яке постачатиметься у межах нового пакету допомоги.

"США на сьогодні уже надали нам і зараз ще відвантажується військове обладнання в рамках попереднього виділення допомоги на 3,8 мільярда доларів. Після підписання президентом США Джо Байденом нового пакету допомоги на 40 мільярдів доларів у нас відкрились три нових програми, з якими ми працюємо", – розповіла Маркарова.

У межах цієї нової допомоги 23,75 мільярда доларів призначені саме на військову допомогу, каже посол. "Тому і програма президентських виділень, і програма закупівлі – дві програми насправді дозволять нам отримувати те, що нам потрібно", – зазначає Маркарова.

Вона додала, що не заведено оголошувати, яке саме озброєння нададуть партнери до того, як вони приймуть рішення. За словами посла України у США, наша держава чітко комунікує з іншими країнами щодо того, яка зброя нам необхідна. Так, нам потрібно більше артилерійських систем, систем залпового вогню, дронів тощо. "Все в активній роботі, ніяких призупинок з постачанням немає", – наголосила посол.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...