Чи захистять Москву "вежі ППО": Британська розвідка оцінила значення "Панцирів" на дахах та пандусах

Останніми тижнями Росія перебудувала свою протиповітряну оборону малої та середньої дальності навколо Москви, аби посилити захист від атак БПЛА. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Сполученого Королівства від 12 вересня.

Британці звернули увагу на недавні повідомлення про те, що російські військові розмістили свої самохідні установки протиповітряної оборони "Панцир-С1" навколо Москви на піднесених вежах і пандусах.

До цього росіяни вже вдавалися до розміщення "Панцир-С1" на дахах офісних будівель та держустанов у Москві після ударів дронів по авіабазам Енгельс і Рязань у грудні 2022 року.

"Протягом останніх тижнів Росія перекалібрувала позиції своєї протиповітряної оборони ближнього і середнього радіусу дії навколо Москви з метою більш ефективного захисту від атак безпілотних літальних апаратів (БПЛА), яких місто зараз зазнає майже щодня", - доповідають аналітики від розвідки.

"Це майже напевно дозволить системі виявляти та вражати цілі типу БПЛА. Проте, ймовірно, це також має на меті виступити як гучне запевнення громадськості в тому, що влада тримає загрозу під контролем", – вважають у британській розвідці.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...