Чи закінчиться війна в Україні після Глобального саміту миру у Швейцарії: Президентка виступила з заявою

В Україні війна навряд чи закінчиться після проведення Глобального саміту миру у Швейцарії. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амхерд.

На її думку, саміт є лише початком для подальших можливих перемовин. “Для нас зрозуміло, що ми не підпишемо мирну угоду в кінці конференції”, – сказала Амхерд.

За її словами, для досягнення миру обидві сторони повинні бути за столом переговорів. Росія, зауважила президентка, також може бути присутня на можливій наступній конференції.

Вона також додала, що Швейцарія не відправляє до України зброю через свій нейтралітет. Проте Берн надав Києву гуманітарну допомогу та гарантував виділити п’ять млрд франків на відновлення.

“Через наш нейтралітет ми не можемо постачати зброю. Але ми надали гуманітарну допомогу, провели в Лугано першу конференцію з питань відновлення та пообіцяли п’ять млрд франків як допомогу на відновлення”, – сказала Амхерд.

Окремо вона підкреслила, що право нейтралітету встановлює для Швейцарії чіткі кордони у питанні постачання зброї країнам, які перебувають у стані збройного конфлікту.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...