Чи здатна російська ППО перехопити ракети Storm Shadow - відповідь експерта

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що далекобійні ракети Storm Shadow, які Україна отримала від Великої Британії, не тільки можуть ефективно вражати цілі на великих відстанях. Ці ракети складно перехопити навіть новітнім системам російської протиповітряної оборони, передають Патріоти України.

"Чому в окупантів паніка? Насамперед це пов’язано з тим, що ракети мають можливість польоту на наднизьких висотах – від 30 м, а додаткові системи дають їм змогу високоефективно огинати рельєф. У російських засобів ППО, зокрема умовно сучасних, таких як С-400, можливість виявлення і знищення об’єктів починається з планки 40 м. Тобто ці ракети фактично перебувають у недосяжності, і якщо говорити про ймовірність збиття таких – це має бути якийсь унікальний випадок", – розповів він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт зауважив, що хоча Україна й просила партнерів надати ракети ATACMS, Storm Shadow нічим не гірші за них, а в деяких моментах – навіть кращі. "Головна перевага, це навіть не дальність ураження – від 300 км до більш ніж 500 км. Крім цього, це досить потужна бойова частина – 450 кг проникаючого бронебійного типу. Тобто вони знищують укріплені об’єкти, їм підвладне знищення опорних і командних пунктів, об’єктів, які захищені додатково від ударів звичайними типами озброєнь", – наголосив Коваленко.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...