Чи зможе світ зупинити Х**ла? Ризик застосування Путіним ядерної зброї найвищий від початку війни в Україні, - CNN

Імовірність того, що президент РФ Володимир Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні проти України, можливо, є найвищою від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, передають Патріоти України.

Однак шансів на розвиток такого сценарію мало. Про це з посиланням на американських чиновників, знайомих з останніми розвідувальними даними США, пише видання CNN.

За даними журналістів, західна розвідка уважно стежить за будь-якими ознаками зміни планів Путіна після того, як минулого тижня він посилив погрози застосувати ядерну зброю.

"Згідно з кількома джерелами, загроза, безумовно, підвищена, якщо порівняти з попереднім роком... Але поки немає жодних ознак того, що Росія найближчим часом планує застосування (ядерної зброї – ред.) і загальна оцінка не змінилася", — йдеться у публікації.

У коментарі виданню кілька представників Пентагону також заявили, що ознак переміщення ядерної зброї Росією наразі не помічено, наголосивши, що Штати зможуть виявити переміщення навіть невеликих боєголовок державою-агресором.

Два джерела, знайомі з розвідданими, висловили думку, що загальне відчуття у владних колах США про те, що загроза застосування ядерної зброї Путіним вища, ніж будь-коли, ґрунтується насамперед на заявах російського лідера та даних про втрати РФ в Україні, а не на будь-яких достовірних даних про те, що Кремль всерйоз розглядає цей варіант.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...