Чи зможуть у Росії мобілізувати на війну з Україною мільйон громадян - відповідь експерта

Петро Черник припустив, що РФ зможе мобілізувати до 100 тисяч осіб, і додав, що це близько половини контингенту, який Росія мала на початок широкомасштабного вторгнення. Російські ЗМІ пишуть, що указ Путіна передбачає мобілізацію не 300 тисяч, а 1 мільйона росіян, передають Патріоти України.

Військовий експерт, полковник Петро Черник оцінив ці цифри та розповів в інтерв’ю УНІАН, скільки російська верхівка реально зможе мобілізувати.

"Насправді з мобілізацією у них будуть проблеми. Наприклад, росіянам у цьому році вже не вдалось виконати план весняного призову. Збиралися зібрати 130 тисяч, але ледве вдалось мобілізувати 90 тисяч осіб. Тобто, щонайменше чверть недобрали. Впевнений, що така сама ситуація буде і з нині оголошеною мобілізацією. Є сумніви, що задекларована цифра у 300 тисяч реалізується хоча б у 150", - зазначив він.

Черник припустив, що Росія точно зможе мобілізувати до 100 тисяч осіб. І додав, що це близько половини контингенту, який РФ мала на початок широкомасштабного вторгнення.

"100 тисяч — це два повноцінні армійські корпуси: як вісім дивізій, або як 20 бригад. Тобто також доволі багато. Та, насправді, не має значення, яку кількість людей Росія кине на убій в Україну. Чи вб'ємо ми всіх, хто прийде на нашу землю? Вб'ємо! Я повністю солідарний зі словами Головнокомандувача Валерія Залужного у тому, що скільки б їх сюди не прийшло, ЗСУ їх утилізують", - підсумував аналітик.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...