Чи зможуть війська Путіна піти на оперативну паузу: Експерт пояснив обставини


Окупаційні війська РФ можуть взяти оперативну паузу лише в тому випадку, якщо перейдуть у глуху оборону на деяких ділянках фронту. Така тенденція зараз спостерігається на Херсонському, Запорізькому та Луганському напрямках, передають Патріоти України.

"Гарячою точкою" залишається лише Донецький фронт. Про це розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 каналу".

"Ми бачимо рух колон переважно живої сили з Ростова на Таганрог, далі через Маріуполь та Мангуш на Бердянськ. Оскільки техніки в них немає, вони просто насичують живою силою, переводячи Запорізький фронт у глуху оборону", – пояснив він.

За словами експерта, ті самі дії наразі відбуваються на Луганському напрямку. Через Валуйки окупанти насичують лінію Сватове – Кремінна. Це перша лінія оборони, яку, за припущенням командування РФ, ЗСУ прорвуть.

"Тут же йде підживлення з Валуєк через Троїцьке залізницею вже Старобільська і далі на Щастя. Тобто вони починають насичувати і другу лінію оборони. На Херсонському фронті вони припускають, що їх закриватиме річка Дніпро. Там теж глуха оборона", – розповів Роман Світан.

Єдиний "гарячий" напрямок, де загарбникам поставлено завдання конкретних наступальних дій із застосуванням живої сили – Донецька область. Її президент РФ Володимир Путін наказав звільнити з ЗСУ, зазначив експерт.

Перші F-16 будуть в Україні влітку: Мельник назвав їхнє головне завдання

неділя, 19 травень 2024, 9:40

Перші зразки винищувачів F-16, які Україна може отримати влітку, дадуть змогу більш ефективно вирішувати поточні проблеми на фронті. Зокрема, за допомогою F-16 може знищуватися російська авіація, що атакує Україну керованими авіабомбами. Таку думку в е...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...