Чи зможуть ЗСУ форсувати Дніпро після підриву дамби: Військовий експерт оцінив шанси

Чи зможуть ЗСУ форсувати Дніпро після підриву дамби: експерт оцінив шанси

Військовий експерт Михайло Жирохов висловив думку виданню Оbozrevatel, чи можливо у нинішніх умовах масштабного підтоплення великих територій через підрив Каховської ГЕС форсування Дніпра українськими військовослужбовцями, передають Патріоти України.

"Ні, про форсування Дніпра я б вже не говорив, тому що розлив досить потужний. Якщо суто теоретично раніше було можливе використання механізованих мостів або понтонів, то зараз навіть якщо такі плани й були, то виконати їх нереально", - сказав він.

При цьому експерт додав, що на цьому напрямку і без руйнування Каховської ГЕС "дуже велика кількість суто технічних проблем" для наступу ЗСУ.

"Там ширина Дніпра - в натяжку. Я не думаю, що хтось зважився б на таку переправу з досить великими втратами. Напевно, цей варіант розглядався, але, як я розумію, він не міг бути в пріоритеті... Ми говоримо чисто теоретично, з урахуванням технічних можливостей. Адже переправа через таку річку, як Дніпро, - дуже потужна військова операція. Це не переправа через якийсь Сіверський Донець. Це зовсім інше. Це операція оперативного рівня, в якій повинні бути задіяні зовсім інші сили та засоби", - зазначив він.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...