Чиї слуги - судитимуть по справах: ДБР раптом відкрило кримінальне провадження проти очільника САП Грищука після того, як той підписав підозру Татарову, - ЗМІ

Виконуючий обов'язки глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук назвав спробою тиску порушення проти нього кримінального провадження. Про це високопосадовець розповів в інтерв'ю "Бабелю", зазначають Патріоти України.

"Я сприймаю це як своєрідну спробу тиску. Там немає "невинної особи" (справу проти Грищука відкрито за підозрою у спробі притягнути до відповідальності невинну особу. - Ред.), всі рішення обґрунтовані", - заявив Грищук.

Він додав, що про сам факт порушення кримінального провадження слідчими Державного бюро розслідувань він дізнався зі ЗМІ. "Потім мені підтвердили, що таке провадження дійсно існує", - додав Грищук.

Інформацію про кримінальне провадженні стосовно Грищука підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, знайоме з ситуацією.

За його даними, розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...