Чим більше Путін вдаватиметься до ескалації в Україні, тим активніше проти нього виступатиме Китай, - дипломат

Дипломат, колишній радник держсекретаря Сполучених Штатів, ексдиректор у справах Європи та Євразії у Раді національної безпеки США Метью Брайза вважає, що Китай хоче стабільності, а ескалація війни в Україні підриває економічну та політичну стабільність, яка важлива для Китаю. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ми бачимо, що Росія хоче перемальовувати карту світу, тоді як Китай цього не робить. Китай прагне протистояти США та їхнім союзникам, зменшуючи їхню об'єднану потугу, і тому Китай опиняється у складній ситуації щодо України. Китай зовсім не хоче цієї війни, але й не хоче посилювати друга і майбутнього союзника США та НАТО, тобто Україну", - пояснив Брайза.

За його словами, зовнішня політика Китаю зараз базується на бажанні працювати з Росією всюди, де це тільки можливо, щоб протистояти американцям та їхнім союзникам. "Лише час покаже, до яких засобів захоче вдатися Китай стосовно Росії, все залежить від того, чи буде Путін і надалі нагнітати ситуацію в війні чи ні. Чим більше Путін вдаватиметься до ескалації, тим активніше проти нього виступатиме Китай", - зазначив Брайза.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...