Чим довшою є затримка руху ЗСУ на півдні, тим більше впевненості вона додає противнику, - полковник Грант

Британський військовий експерт, полковник запасу армії Його Королівської Величности короля Чарлза III Глен Грант зазначив, що Україна не повинна вичікувати, тому що вичікування на руку Росії, а кожен день - це перевага Росії, і тому треба продовжувати рух вперед. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Щоб прорвати оборону на будь-якій ділянці, треба сконцентрувати сили, іншими словами, потрібно вирішити, як буде здійснюватися прорив. Для України, у момент концентрації сил, важлива концентрація артилерії у тиловій зоні, але, якщо буде концентруватися сили з артилерією у тиловій зоні, знищуючи логістику і все інше, то треба продовжувати дуже швидко атакувати, інакше у ворога буде час, щоб повернути те, що він втратив", - зауважив полковник.

Глен Грант додав, якщо буде сильний прорив з українського боку у будь-якому напрямку, чи Мелітополя, чи Криму, то з'явиться дуже багато російських солдатів, які захочуть тікати.

"Тому, чим довшою є затримка руху українських сил на півдні, тим більше впевненості вона додає противнику, і тим більше часу у нього буде на копання окопів та інше. Я знаю, що це дуже важко через техніку та боєприпаси, але російська сторона має точно такі ж проблеми. Водночас ми впевнені, що росіяни не настільки сильні психологічно, як українські війська. І я думаю, що саме ця ментальна впевненість і є ключем до всього. Ми не повинні вичікувати, тому що вичікування на руку Росії. Кожен день - це перевага Росії, тому треба продовжувати рух вперед - будь-де. Я знаю, що на півночі є певний рух, але скрізь, де є рух, його необхідно посилити, щоб він став потужним", - підкреслив Грант.

Намічається торг? Путін летить до китайського друга Сі Цзіньпіна на переговори

вівторок, 14 травень 2024, 11:30

Російський диктатор Володимир Путін летить до лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Візит запланований на 16-17 травня.Про це повідомили у Кремлі, передають російські пропагандисти. Зазначається, що Путін і Сі Цзіньпін проведуть переговори та підпишуть низку доку...

"Одна тріщина в лінії відкрила шлях": У NYT проаналізували наступ військ Путіна на Харківщину

вівторок, 14 травень 2024, 11:26

Українська армія сьогодні є найуразливішою від початку повномасштабного вторгнення. Росія намагається скористатися цим вікном можливостей, посилюючи свої напади на сході та погрожує відкрити новий фронт. Про це йдеться в матеріалі The New York Times. Р...