Чим почистити матрац від плям і запаху: ТОП-3 кращих засоби

Навіть якщо ви не їсте в ліжку, у вас немає домашніх тварин, а постільна білизна регулярно переться - матрац теж потрібно чистити хоча б з метою профілактики. Якщо цього не робити, то він вбирає в себе неприємні запахи, а це відмінне середовище для розмноження бактерій, передають Патріоти України.

Як почистити матрац содою - поради

Людей, які відразу відпирають плями на матраці, дуже мало - грає роль брак часу або лінь. Засохлу пляму складно вивести, але, як відомо, нічого неможливого немає. Перший з кращих засобів від плям - содовий порошок.

Якщо вам потрібно знати, як позбутися від жовтих плям на матраці за допомогою соди, записуйте інструкцію:

  • намочіть губку або щітку і протріть нею пляму на матраці;
  • насипте 2 ст. л соди на забруднення;
  • залиште матрац в спокої, поки він повністю не висохне.

В кінці вам потрібно лише пропилососити матрац від соди - ви побачите, що від плями і запаху не залишилося і сліду. Залишки содового порошку, які пилосос не забрав, можна стерти ганчіркою або щіткою.

Як вивести плями з матраца в домашніх умовах оцтом

В якості альтернативи агресивній "хімії" можна використовувати оцет, соду і рідке мило. Технологія проста:

  • візьміть пляшку, налийте всередину приблизно 1 ч. л рідкого мила і 50-100 мл 9% оцту;
  • наповніть ємність теплою водою до половини;
  • всипте 1 ч.л соди і швидко закрутіть пульверизатор.

Нанести отриманий засіб на пляму і потерти щіткою, поки забруднення не зникне. В кінці витерти чистою губкою або ганчіркою, а потім зробити те ж саме, але вже насухо, і залишити матрац висихати.

Як почистити матрац перекисом водню - лайфхак

Перекис підійде, якщо вам потрібно відіпрати матрац від плям крові. Досить змочити ватний диск або шматочок тканини перекисом і протерти те місце, де матрац був забруднений. В ідеалі ви побачите, як кров почала пінитися - це значить, що перекис вступив в реакцію з забруднювачем. Процедуру потрібно повторити кілька разів, а потім протерти сухою серветкою.

Якщо перекис в чистому вигляді не допоміг, то зробіть розчин - змішайте сіль, перекис і крохмаль в пропорції 2:1:1 і нанесіть на пляму. Залиште до повного висихання, а потім приберіть залишки суміші сухою ганчіркою. Повторювати такі дії можна до тих пір, поки пляма не зникне зовсім.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...