Чималий стрибок у кар'єрі: Мустафа Найєм отримав нову посаду, залишивши крісло заступника міністра

Кабінет міністрів призначив Мустафу Найєма головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Про кадрове призначення у п'ятницю повідомило Міністерство інфраструктури і віце-прем'єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Мустафа Найєм залишає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури", – повідомило міністерство.

Кубраков заявив, що Агентство займатиметься стратегічним планом повоєнної відбудови.

Ключовими завданнями назвав: запустити роботу з першими об'єктами відновлення; відпрацювати взаємодію з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями; скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

"Агенство відновлення продовжує шукати найкращих експертів у галузі будівництва та архітектури, менеджменту, зокрема серед профільних неурядових і громадських організацій", – заявив Кубраков.

Також сказав, що "одне з головних питань, який ставить суспільство – прозорість і підзвітність".

Про Найєма написав, що за півтора роки роботи "вдалося перезапустити роботу Укртрансбезпеки".

Мустафа Найєм був заступником міністра інфраструктури з серпня 2021 року.

У 2019-21 роках працював заступником гендиректора концерну Укроборонпром, поки його посаду не скоротили.

У 2014-19 роках був народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка". До того працював журналістом.


Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...