Чингачгук порушив правила: Мінкульт вперше хоче додати в "чорний список" відомого сербського актора

Міністерство культури та інформаційної політики хоче додати сербського та німецького актора Гойко Мітича до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. У Мінкульті вже надіслали запит до Служби безпеки України. Хочуть уточнити місце перебування актора, інформують Патріоти України.

Наразі Мітича немає у "чорному списку". Мінкульт зауважив, що у перелік можна вносити не тільки російських артистів.

Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

Що відомо про Мітича

  • Актор став популярним у 1960 роках як виконавець ролей індіанців у вестернах. Наприклад, він грав роль Чингачгука – героя творів Джеймса Фенімора Купера.
  • Однак Мітич є симпатиком бойовиків та окупантів.
  • Зокрема, у 2019 році він їздив до окупованого Донецька, а у 2017 році – приїжджав до окупованого Севастополя на кінофорум "Золотий витязь".

Що треба знати про "чорний список" Мінкульту

  • "Чорний список" артистів Мінкульт створив у 2015 році. Туди потрапляють ті російські виконавці, які незаконно відвідували окупований Крим або публічно підтримували російську агресію.
  • З 21 жовтня список поповнився на 14 акторів. Нещодавно туди потрапили ще 32 артисти.
  • До переліку також потрапив російський коментатор Дмитро Губернієв, а репера Моргенштерна додавали у список аж двічі, під різними прізвищами.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"