"Чинне законодавство передбачає досить суворі умови": Посол розповів, що чекає на українців призовного віку у Німеччині

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер розповів про позицію уряду ФРН щодо українських чоловіків призовного віку, які опинилися у країні як біженці. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю "1+1" телеведучій Марічці Падалко, передають Патріоти України.

За його словами, вже на початку червня зберуться міністри внутрішніх справ, Федерації й федеральних земель, щоб обговорювати питання того, чи видаватимуть їм тимчасові документи на території Німеччини.

"Зрозуміло, що правова ситуація має найбільшу вагу. Є правові вимоги й вже зараз існує досить високий бар’єр, щоб видавати якісь документи, які замінюють паспорт (йдеться про обмеження надання Україною консульських послуг - ред.). Ми побачимо, які рішення будуть ухвалені в червні і на цій основі ми будемо поводитися з цією проблемою", - прокоментував Мартін Єґер.

Посол також відповів, чи можуть федеральні землі Німеччини ухвалити різні рішення – тобто десь чоловікам все таки видаватимуть тимчасові документи, а десь цього робити не будуть.

"Так не має бути. Саме про це буде ця конференція у червні, де буде єдине ставлення, яке буде дійсним для всієї Німеччини. Фактично чинне законодавство передбачає досить суворі умови для того, щоб ми в Німеччині видавали якісь документи, що замінюють паспортні документи. Ми так само дуже небагато видаємо таких документів для біженців із інших країн, які перебувають в Німеччині. І я думаю, що саме це гратиме важливу роль під час цієї дискусії", - зазначив він.

Посол Мартін Єґер також додав, що наразі не можна точно сказати, яким буде рішення цієї конференції міністрів внутрішніх справ у червні.

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...

Наприкінці червня Україна отримає партію танків Leopard – очільниця міноборони Іспанії

понеділок, 20 травень 2024, 20:52

Україна отримає від Іспанії новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Leopard і боєприпаси. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo. Вона також уточнила, що постачан...