Чинив справжні звірства: США попередили про жорстокість нового командувача військами РФ в Україні

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США очікують від генерала Олександра Дворнікова, якого Путін кинув на війну проти України, нових жорстоких нападів на мирних жителів. Про це Салліван сказав у програмі State of the Union, передають Патріоти України.

"У цього конкретного генерала є резюме, у якому жорстокість проти цивільних осіб на інших театрах військових дій, зокрема в Сирії. Ми можемо очікувати більшого від того нього на цьому театрі військових дій (в Україні). Цей генерал буде просто ще одним винуватцем злочинів та жорстокості щодо мирних жителів України", - заявив Салліван.

У Сирії Дворніков організовував килимові бомбардування мирних міст. Він був прихильником тактики випаленої землі. Дворніков своїми наказами спровокував стрімкий потік біженців до Європи.

Цю думку підтримав й директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. В ефірі Радіо НВ він наголосив, що цей генерал воював у Сирії та Чечні. Під час бойових дій Дворніков відзначився особливою жорстокістю до мирного населення.

"Він має досвід придушення ситуації в Чечні, в Грозному в 2000 році. Потім командував угрупуванням російських військ у Сирії. Має політичних прихильників в Кремлі, розглядався свого часу на заступника міністра оборони перед призначенням на ПВО. Фактично людина, яка має певні політичні амбіції і військовий досвід", — зазначив Згурець.

У Чечні та Сирії Дворніков застосовував однотипну практику. "Коли йшов спротив на землі, то артилерія і авіація використовувалася для того, аби повністю знищити ділянки, де міг проходити опір населення, а в тих містах, де опір тривав, використовувалася хімічна зброя. Це такий примітивний шлях військової машини", - сказав експерт.

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...