Чисельність військ РФ на кордоні з Україною невдовзі має подвоїтись, - ОПУ

російські війська

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець зустрівся з послом Швеції Тобіасом Тибергом та обговорив питання погіршення ситуації на сході України й поблизу її кордонів, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ОП.


Машовець подякував за підтримку Швецією суверенітету й територіальної цілісності України.

Він привернув увагу до нарощування Росією військових сил вздовж українських кордонів, "у результаті чого їхня чисельність невдовзі має подвоїтись", а також до загострення ситуації в зоні ООС й порушення режиму припинення вогню.

"Якщо Росія відмовиться від пропозицій розумних рішень, то ми і вся міжнародна спільнота чітко побачить, хто винний у дестабілізації ситуації", – зазначив Машовець.

Машовець розповів про небажання РФ виконувати досягнуті домовленості та дотримуватися курсу на мирне врегулювання конфлікту.

"Він запропонував спільно опрацювати дієвий механізм із забезпечення чіткої фіксації фактів порушення режиму "тиші", - йдеться у повідомленні.

Посол Швеції позитивно оцінив зусилля України з врегулювання конфлікту та повернення до режиму припинення вогню.

"Україна дотримується правил міжнародного права і міжнародного гуманітарного права", – наголосив Тиберг.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...