CША та Німеччина завадили РФ ліквідувати гендиректора Rheinmetall. Тепер він має охорону рівня канцлера ФРН

США і Німеччина зруйнували російський план убити гендиректора великого виробника зброї Rheinmetall, що здійснює постачання в Україну, передають Патріоти України з посиланням на телеканал CNN.

Американська розвідка виявила на початку цього року, що російський уряд планував вбивство генерального директора потужного німецького виробника зброї Арміна Паппергера. Про це телеканал повідомляє з посиланням на п’ятьох американських і західних посадовців, знайомих зі справою.

За словами цих джерел, замах був одним із серії російських планів вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України. План вбивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Коли американці дізналися про це, вони поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати плани росіян.

Високопоставлений німецький урядовець підтвердив, що Берлін був попереджений Сполученими Штатами про російські плани.

Паппергер був очевидною мішенню: його компанія Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником життєво важливих 155-мм артилерійських снарядів, які стали ключовою зброєю в українській війні.

Найближчими тижнями компанія відкриває в Україні завод з виробництва бронетехніки, що, за словами одного з джерел, знайомого з розвідданими, викликає глибоке занепокоєння в Росії.

Рада національної безпеки США відмовилася коментувати існування російської змови і попередження Німеччини. Але речниця ради Едріенн Вотсон зазначила: "Посилення підривної кампанії Росії – це те, до чого ми ставимося надзвичайно серйозно і чому приділяємо особливу увагу впродовж останніх кількох місяців".

Зі свого боку Financial Times повідомляє, що Німеччина забезпечила найвищий рівень захисту генеральному директору концерну Rheinmetall Арміну Паппергеру після спроби його вбивства.

Паппергер заявив Financial Times, що уряд Німеччини забезпечив "високий рівень безпеки навколо моєї персони". Він не підтвердив і не спростував повідомлень про спробу замаху на нього, але сказав, що "CNN не просто в небо дивиться".

Джерело, знайоме з безпекою Паппергера, повідомило FT, що заходи безпеки його персони перебувають "на найвищому рівні" – подібно до захисту канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Відповідаючи на запитання про ймовірну загрозу його життю, гендиректор Rheinmetall сказав: "Я завжди почуваюсь у безпеці. Я дуже щаслива людина".

Два дипломати НАТО підтвердили FT інформацію про зірваний замах Росії на життя Паппергера, додавши, що вони вкладаються в наміри Росії збільшити кількість гібридних атак та диверсій у Європі.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...