"Cтавте пам'ятник Путіну і пишіть ікони": Цимбалюк відповів росіянам на звинувачення в "екстремізмі"

У Росії українського журналіста Романа Цимбалюка звинувачують в "екстремізмі". Їм не подобається, що він гостро висловлюється щодо росіян. Журналіст відповів їм. В ефірі 24 каналу Роман Цимбалюк сказав, що не забиратиме своїх слів про росіян назад, передають Патріоти України.

Навпаки – він готовий повторювати їх постійно. "Росіяни, прийдете до нас зі зброєю в руках – вас стрілятимуть і вбиватимуть". От, власне, за ці слова (відкрили справу – ред.)", – пояснив Цимбалюк.

Пропагандисти все перекрутили

Однак на російському телебаченні фразу перекрутили. Пропагандисти першу частину про зброю і перетин кордону прибрали. Говорили лише про те, що Цимбалюк, мовляв, закликає вбивати росіян.

"Друзі, це ж брехня. Якщо ви живете у своїй державі – живіть і хоч вже ставте пам'ятник Путіну і пишіть його ікони, це ваша справа. Однак це не скасовує правило, яке я сказав", – заявив журналіст.

"Я пояснюю, що ми свій дім захищаємо, бо жити так, як окупований Донецьк, ніхто не хоче. Те, що відбувається там – в мене скоро волосся сивітиме від того, що вони (росіяни – ред.) там влаштували", – додав Цимбалюк.

Справа Цимбалюка в Росії: що відомо

  • Цимбалюк понад 10 років працював у Москві українським кореспондентом інформагентства УНІАН.
  • 8 грудня 2020 року прокуратура Москви викликала Романа Цимбалюка на допит через його відеоблог у ютубі.
  • У Міністерстві закордонних справ України засудили дії Кремля і запевнили, що підтримують журналіста.
  • Захищає інтереси Цимбалюка популярний адвокат Микола Полозов.
Джерело: 24 канал

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...